Afhaaladres zichtbaar via Google

Google shutterstock

ubelski: april 2020

Google helpt de consument met het vinden van restaurants die gesloten zijn voor eters ter plekke, maar tijdens de horeca-lockdown wél geopend zijn voor afhaal- en bezorgmaaltijden. Via Google Maps zijn afhaal- en bezorgadressen sneller vindbaar voor de thuiswerkende en thuisblijvende klant.

Onlangs benadrukte Google de mogelijkheid; eerst in de VS, maar vrijwel tegelijkertijd ook onder meer in ons land, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De app werkt zowel op Android- als iOS-besturingssystemen.

Niet nieuw | Indien restaurants zelf hun gegevens invullen, kan de consument via de nieuwe toepassing ook rechtstreeks maaltijden bestellen. Voor Google is de applicatie overigens niet geheel nieuw. Vanwege de corona-lockdown haalde het techbedrijf hem uit de mottenballen en kreeg hij meer nadruk.

Zonder tussenkomst | Dit bericht was vorig jaar te lezen op weblog Foodservicewatcher.com: “In de VS kun je sinds enige tijd zonder visuele tussenkomt van een platform eten en drinken bestellen. Google Search, Google Maps en Google Assistant brengen de gebruiker direct in contact met restaurants en andere foodbezorgers in zijn/haar dadelijke omgeving. Google werkt bij deze dienst samen met maaltijdplatforms. Sinds kort is de dienst via Google Assistant en Thuisbezorgd.nl ook beschikbaar in ons land. Nee, je hoeft Google niet meer te verlaten om een maaltijd te laten aanrukken.”

Foto: Shutterstock

  • Scroll naar top