D2C: maaltijden van Honig thuis bezorgd

Honig1000 foto Tweedehands050.nl

ubelski: mei 2020

Honig, onderdeel van Kraft Heinz, start een proef met maaltijdbezorging. Via Thuisbezorgd.nl kunnen huishoudens in Amsterdam warme Honig-gerechten, bereid door cateraar Eurest, aan huis afgeleverd krijgen. Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling richting D2C, producenten die de keten naar de eindklant verkorten.

Het mes snijdt bij de deliveryservice Honig Vers Bereid aan twee kanten. Cateraar Eurest gebruikt voor de bereiding zijn keukens die nu, door corona, niet in gebruik zijn. Voor Honig biedt de proef een kans om de D2C-markt [direct-to-consumer] te verkennen.

Meer steden | Honig verwacht in Amsterdam dagelijks 40 maaltijden te bezorgen. Voor een bedrag van € 18,75 krijgt de consument een warme portie thuis die voldoende is voor drie tot vier personen. Honig laat op voorhand weten: als de proef slaagt, wordt het concept Honig Vers Bereid uitgerold naar meer steden.

Dr. Oetker | De laatste jaren kijken steeds meer producenten begerig naar de consumentenmarkt. Die is dankzij delivery-platforms en eigen webshops dichter in hun bereik gekomen. Dr. Oetker liet in Groningen bij wijze van proef eerder vier jaar lang pizza’s bezorgen, terwijl Heineken zijn dochterbedrijf Beerwulf.com inzet om rechtstreeks te verkopen aan de consument thuis.

Nespresso | Nespresso is in ons land waarschijnlijk de foodproducent met de hoogste directe omzet bij particulieren. In de ranglijst FSIN Food 500 staat Nespresso te boek met een consumentenomzet van bijna 85 miljoen euro [2018].

Unilever | Unilever is sinds enkele jaren op verschillende fronten bezig de D2C-markt te ontwikkelen. In het Verenigd Koninkrijk is het concern al enige jaren succesvol met zijn snackwebshop van het merk Graze. Recent kondigde Unilever aan met het Gentse bedrijf Deliverect de D2C-markt voor haar ijsmerk Ben & Jerry’s te willen ontwikkelen.

Pop-up | Ook pop-upwinkels van producenten passen in de trend om direct aan consumenten te leveren. Maar de trend is breder. De laatste jaren ontstonden in ons land duizenden nieuwe, kleine producenten van bier, koffie, frisdrank, chocolade en andere eet- en drinkwaren. Voor deze groep is directe verkoop via eigen winkels en webshops vanzelfsprekend en van levensbelang.

Foto: Tweedehands050.nl

mailreactie

  • Scroll naar top