Met Domino’s gaat het crescendo

Dominos1000 promo

ubelski: april 2020

Een sterke eigen positie online. Nauwelijks zitplaatsen. Een eigen infrastructuur. Minimaal fysiek contact. Aflevering aan de voordeur. Met Domino’s gaat het crescendo in de coronacrisis.

“De verkoopcijfers zijn in een groeiversnelling terecht gekomen, nu de mensen gedwongen thuis zitten vanwege de viruspandemie,” laat de Amerikaanse tak van Domino’s weten.

Plus 10 procent | De cijfers van de laatste weken geven voor de Amerikaanse markt meer dan uitstekende resultaten te zien. Tussen 19 maart en 23 april nam de same-stores omzet toe met 7,1 procent. Eerder gaf Domino’s voor de VS een groeiprognose af van 2 tot hooguit 5 procent. Inclusief nieuwe vestigingen was de groei in de recente weken zelfs 10,7 procent in de VS.

Matige start | Wat de impact is van corona, wordt duidelijk als je de Amerikaanse cijfers over het gehele eerste kwartaal van 2020 in ogenschouw neemt. Ten opzichte van 2019 groeide de same-stores omzet slechts 1,6 procent. Na een matige start van het jaar, geeft de lockdown in de VS Domino’s dus duidelijk de wind in de zeilen.

Extra medewerkers | Domino’s werft in de VS tienduizend nieuwe medewerkers; gezien de pijlsnel gegroeide werkloosheid zal het geen enkel probleem zijn om snel in de personele behoefte te voorzien.

Weekeinde | Domino’s ziet wel verschuivingen: zo staat het aantal bestellingen in de weekends en op de late avond onder druk. De groei komt vooral op het conto van de traditionele eetmomenten op doordeweekse dagen. Financieel directeur Jeff Lawrence: “De consumenten zijn het beu om steeds te koken; de voorraad in hun keukenkastjes slinkt zienderogen.”

Internationaal | Buiten de VS is het niet alles goud wat er blinkt. Als gevolg van lockdowns zijn wereldwijd ongeveer 1750 vestigingen tijdelijk gesloten. Het effect op de wereldwijde kwartaalcijfers bleef beperkt: de internationale same-stores omzet nam in het eerste kwartaal toe met 4,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Foto: Domino’s Beeldbank

 

  • Scroll naar top