EG Group groeier van het jaar

EG Group pr foto 2019

ubelski: februari 2020

Het Britse petrol- en gemaksconcern EG Group is zonder twijfel getalsmatig de sterkste groeier van 2019 in Nederland en Vlaanderen. Langs de E19, ter hoogte van Saint Ghislain, opende EG Group nog vorige week zijn negende Belgische outlet van Burger King. Een week eerder nam EG aan beide kanten van de weg vestigingen van Starbucks in gebruik.

In Nederland voegde EG het afgelopen jaar tientallen vestigingen van Spar Express en Subway toe aan zijn tankstations. Zowel in Nederland als Vlaanderen heeft EG Group ook voor de komende jaren nog veel ambities.

KFC Goes | Voor Nederland en België sloot EG Group een overeenkomst met KFC. In Goes opende EG vorige maand een restaurant van Kentucky Fried Chicken, waarmee het totaal op 67 kwam. In België opende dit jaar de eerste KFC; er zijn nu restaurants in Wijnegem, Luik en Brussel-Noord. EG zal KFC helpen zijn doelstelling te bereiken: 40 vestigingen in België in 2025.

Multinationaal | EG Group heeft een groot portfolio. Zo werkt het verder nog samen met gemaksmerken als Greggs, Délifrance en Pomme de Pain. De merkpartners kunnen verschillen per land waar EG actief is. Ook exploiteert EG Group tankstations van verschillende merken. Via een grootscheepse operatie, zijn en worden Texaco-pompen omgebouwd naar Esso. De eigen pompshop-formule GO Fresh ondergaat bovendien een facelift.

Traffic-locaties | EG beperkt zich niet tot tankstations alleen; het bedrijf is ook actief op andere traffic-locaties. Zo is de KFC in Goes niet gekoppeld aan een pompshop, maar aan een foodcourt waar al andere QSR-merken actief zijn.

5400 tankstations | Afgelopen zomer nam EG Group in de VS een bedrijf over dat eigenaar was van 600 petrol-locaties. Deze overname bracht het aantal vestigingspunten van EG in Nederland, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Australië en de VS op totaal ruim 5400.

EG Group ontstond in 2016 uit de fusie van de EFR Group en het Britse Euro Garages van Zuber en Mohsin Issa, de twee broers die het management van de huidige groep voeren.

Foto: Euro Garages EG Group

  • Scroll naar top