Just Eat Takeaway: groen licht

Thuisbezorgd INT 2018 Promofotos (14)

ubelski: april 2020

Het hoge woord is eruit bij de Britse fusie-waakhond CMA. Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, kan definitief fuseren met Just Eat.

Takeaway.com had vooruit lopend hierop zijn naam al gewijzigd naar Just Eat Takeaway.com.

Dominantie |De CMA stelt in zijn toelichting de afgelopen maanden nauwgezet te hebben onderzocht of het samengaan niet tot een te grote dominantie leidt op de Britse markt. Na een periode waarin ook derden commentaar konden geven, is dit naar het oordeel van de CMA niet het geval.

Zelfstandige terugkeer | Takeaway.com trok zich vier jaar geleden als bezorgplatform terug van de Britse markt. De CMA stelt: “Mogelijk was een zelfstandige terugkeer van Takeaway.com als concurrent van Just Eat beter geweest voor de concurrentieverhoudingen. Het had de Britse consument meer keuze en mogelijk een betere prijskwaliteit verhouding opgeleverd.”

Toestemming | Na een uitgebreid onderzoek, is de CMA er echter van overtuigd dat een zelfstandige terugkeer van Takeaway.com naar de Britse markt niet in de rede lag. “Indien de fusie geen doorgang zou vinden, had Takeaway.com de Britse markt niet opnieuw betreden,” aldus de CMA en dus gaf de waakhond uiteindelijk toestemming.

Amsterdam | Amsterdam blijft statutair het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway. De nieuwe combinatie verzorgt via verschillende facilitaire platforms de maaltijdbezorging van circa 155.000 restaurants in 23 landen. Naast Europese landen, gaat het om Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Mexico en Brazilië.

Met de overname van Just Eat door Takeaway.com is bijna 7 miljard euro gemoeid.

Foto: Takeaway.com

  • Scroll naar top