Corona-virus: horeca in lockdown

Mark_Rutte rijksoverheid nl

ubelski: maart 2020

Het verkopen en bereiden van afhaalgerechten en bezorgmaaltijden blijft mogelijk. Net als de serviceverlening via drive-thoughs en buffetbedrijven als frietkiosken in de stadscentra.

De rest van de horeca heeft sinds eergisteren, zondag 15 maart vanaf 18.00 uur, te maken met een algehele lockdown.

1,5 meter | Bovendien moeten bedrijven die wel op beperkte schaal afhaal- en bezorgmaaltijden blijven verkopen altijd zorgen voor minimaal anderhalve meter afstand tussen medewerkers onderling en de klanten. Ook moeten extra hygiënemaatregelen in acht worden genomen, zoals het frequent wassen van de handen en het reinigen van oppervlakten.

Onduidelijkheid |Aanvankelijk bestond onduidelijkheid of bereiding voor afhaal- en bezorggerechten wél gewoon doorgang mag vinden. Mede na druk en vragen van enkele brancheorganisaties, kwam het verlossende woord dat dit is toegestaan. Minister-president Mark Rutte maakte de maatregelen wereldkundig; ze zijn primair bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus covid-19 zoveel mogelijk in te dammen opdat de ziekenhuizen niet overvraagd worden.

Je kunt hier lezen wat brancheorganisatie ProFri over afhalen en bezorging bekendmaakte.

Foto: Rijksoverheid.nl

  • Scroll naar top