Kil

Blauwbloed1000

ubelski: mei 2020

Die ruzie van toen. Weet jij nog hoe dat ging? Moest jij dit nou echt doen? Was er echt geen ander ding? Grote vragen des relaties. Samen met collega en kameraad Hans Steenbergen maakte ik er het liedje Kil In Mijn Hart over.

Ik de tekst, hij de muziek. Ik de zang, hij de gitaar. Hans beheerst trouwens alle vier disciplines; bij mij wil vooral dat met die gitaar al sinds de eerste lessen in 1978 niet zo vlotten. Het kan aan de Hondo liggen, mijn eerste gitaar van destijds. Made in Korea, maar als ik het mij goed herinner kostte ‘ie toch nog 450 gulden. In elk geval; het was een stug ding, feitelijk onbespeelbaar, een ding dat je gitaarspelen leert haten

Blauw Bloed750Blauw Bloed | Blauw Bloed, zo noemden we ons. Het heeft niks te maken met dat televisieprogramma over het koninklijk huis. Dat was er toen, 1994 of daaromtrent, helemaal nog niet. Volgens mij vonden we het wel lekker in de mond liggen, blauw bloed. 

Albumcd | Enfin, Hans en ik maakten zo samen in de loop van de jaren heel wat liedjes en daar kwam een album van. Kil In Mijn Hart is één van de tracks. Grappig is dit; bijna twintig jaar na dato werd het liedje gecoverd. De Rotterdamse zanger Peter Dons gaf een fijne eigen draai aan Kil In Mijn Hart. Hij nam trouwens ook Over De Tijd op, het titelnummer van de cd van lang gelee.

  • Scroll naar top