Gestrand

Stranduz1000

ubelski: januari 2020

Hij is een soort van local hero van ondergetekende. Dus, dat Appie mee wilde spelen, dat was best een dingetje. Hij scheurt er lekker op los op zijn saxofoon, op deze gebroken liefdesballade Gestrande Liefde. Appie, dat is Appie Alberts van AA & The Doctors.

AA & The Doctors; oude rockers van Groningen tot Roodeschool tot Aalten weten precies over welke band ik het heb. Makers van lekker vette klei-rock. Herman Broods hit Blew My Cool Over You is er een sterk staaltje van; Appie schreef de song.

Lada |Goed, Appie speelt dus sax op dit liedje dat ik met Gert den Toom schreef, de wederhelft van Otto’s Lotgenoot. In zijn Lada kwam hij aanrijden bij MP Studio in Blijham, waar we de single opnamen. Ik moest meekomen naar zijn auto. Appie toonde mij zijn nieuwste speeltje; zijn autoradio had hij gemonteerd tegen het dak van de Lada. Boven de autospiegel, met dikke bouten kets door het dak heen. Had ‘ie dat mooi gefixt?

Junks | Waarom? Nou, zo zagen junks niet dat er uit zijn Lada een autoradio te jatten viel. Immers: welke heroïne-zuchtige kijkt er nou naar boven als hij het op een autoradio heeft voorzien? Autoradio’s; het was destijds een levendige markt. Elke verhandeld radiootje kon zomaar een shot opleveren.

Foto: ubelski.nl

  • Scroll naar top