Gestrand

Hij is een soort van local hero van ondergetekende. Dus, dat Appie mee wilde spelen, dat was best een dingetje. Hij scheurt er lekker op los met zijn saxofoon, op deze gebroken liefdesballade Gestrande Liefde. Appie, dat is Appie Alberts, de AA van de band AA & The Doctors.

AA & The Doctors; oude rockers van Groningen tot Roodeschool tot Aalten weten precies over welke rockband ik het heb. Makers van lekker vette klei-rock, bekend van songs als Wash Ma Brain en Mission Mouth Shut. Herman Broods hit Blew My Cool Over You is eveneens een sterk staaltje AA; Appie schreef de song.
witje

Lada | Goed, Appie speelt dus sax op dit liedje dat ik met Gert den Toom schreef, mijn wederhelft van ons toenmalige bandje Otto’s Lotgenoot. In zijn Lada kwam AA aanrijden bij de MP Studio in Blijham, waar we de single opnamen. Appie stapte uit zijn Lada en riep mij van een afstand met zijn zware met noordelijke accenten gekruide stem. Ik moest meekomen naar zijn bolide van grove Russische snit.

Junks | Appie toonde mij zijn nieuwste speeltje; zijn autoradio had hij gemonteerd tegen het dak van de Lada. Boven de autospiegel, met dikke bouten kets door het autodak heen. Had ‘ie dat mooi gefixt of niet dan? Waarom? Nou, zo zagen junks niet dat er uit zijn Lada een autoradio te jatten viel. Immers: welke heroïne-zuchtige kijkt er nou naar boven als hij het op een autoradio heeft voorzien? Autoradio’s; het was destijds een levendige markt. Elke verhandeld radiootje kon zomaar een shot opleveren in het Groningen van de jaren tachtig.

Foto: ubelski.nl