7 winnaars van de corona-lockdown

Een beetje wrang is het wel. Maar het is nu eenmaal zo. De corona-lockdown levert veel pijnlijk verlies op voor de horeca en de catering. De harde werkelijkheid is dat er ook winnaars zijn. 7 geluksvogels op een rijtje. 1. Plus 220%: Maaltijdbezorging Thuisbezorging van warm eten kreeg vleugels. De hoeveelheid bezorgde avondmaaltijden lag in…

Lees verder >>

D2C: maaltijden van Honig thuis bezorgd

Honig, onderdeel van Kraft Heinz, start een proef met maaltijdbezorging. Via Thuisbezorgd.nl kunnen huishoudens in Amsterdam warme Honig-gerechten, bereid door cateraar Eurest, aan huis afgeleverd krijgen. Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling richting D2C, producenten die de keten naar de eindklant verkorten. Het mes snijdt bij de deliveryservice Honig Vers Bereid aan twee…

Lees verder >>

QSR’s: toegang zonder reservering?

Restaurants en cafés mogen per 1 juni aanstaande maximaal 30 eters ter plekke toelaten. Uitsluitend via reservering vooraf, aldus de bewindslieden. Volgens het Protocol Heropening Horeca van Koninklijke Horeca Nederland [KHN] geldt de reserveringsplicht niet voor restaurants met toonbankbestelling, zoals quick service restaurants. Het protocol van KHN ligt nog ter beoordeling bij het ministerie van…

Lees verder >>

De Frietkraam

“In een land dat steeds meer lijkt op een modelwoning van Ikea, zijn frietkramen de smaakmakers van de openbare ruimte,” dat zegt Ubel Zuiderveld over zijn nieuwe boek De Frietkraam. Het boek is een eerbetoon aan een langzaam maar zeker verdwijnende eetcultuur, de losstaande frietkramen die in hoge mate bij hebben gedragen aan de emancipatie…

Lees verder >>

Domino’s: “Bezorgers minstens 16 jaar”

Domino’s Pizza verhoogt de minimum leeftijd van zijn bezorgers naar 16 jaar. Vorige maand is deze grens al ingesteld voor vestigingen die Domino’s in eigen beheer heeft. Per 1 juni hanteren ook de franchisers van Domino’s deze leeftijdsgrens. Domino’s laat weten dat tien procent van de bezorgers momenteel 15 jaar is.  Dat Domino’s deze maatregel…

Lees verder >>

Prijsstijging verwacht per 1 juni

Er wordt druk over gespeculeerd: de verwachte prijsstijgingen in de Nederlandse horeca na de heropening per 1 juni. De maatregelen in het kader van social distancing brengen immers meerkosten met zich mee, terwijl het aantal beschikbare zitplaatsen in restaurants en op terrassen drastisch daalt. Jacco Vonhof gaf in het programma WNL Op Zondag aan begrip…

Lees verder >>

Horecabezoek: 41 procent heeft er zin in

Staat de Nederlandse consument te trappelen van ongeduld om weer uit eten en drinken te gaan? Onderzoek levert tegenstrijdige cijfers op. Uit een poll van het Algemeen Dagblad blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders een afwachtende houding aanneemt. Diningcity publiceerde vorige week eclatante cijfers van eigen onderzoek onder circa 12 duizend consumenten. De organisator…

Lees verder >>

Kil

Die ruzie van toen. Weet jij nog hoe dat ging? Moest jij dit nou echt doen? Was er echt geen ander ding? Grote vragen des relaties. Samen met collega en kameraad Hans Steenbergen maakte ik er het liedje Kil In Mijn Hart over. Ik de tekst, hij de muziek. Ik de zang, hij de gitaar….

Lees verder >>

Foodstep: markt bijna driekwart gedaald

De omzet van de horeca en de rest van de foodservice lag in ons land de afgelopen weken ruim 70 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van Foodstep; het bureau rapporteert dat de toelevering naar horeca en catering 74 procent minder is dan in 2019. Foodsteps Foodservice Periodemonitor laat…

Lees verder >>
Scroll naar top