Uber bouwt merken ín restaurants

Uber Eats

ubelski: januari 2020

UberEATS telt inmiddels wereldwijd vele duizenden virtuele merken. Het zijn bezorgrestaurants die alleen online, en dus niet in werkelijkheid bestaan. Het precieze aantal is onbekend, maar bedraagt zeker enkele procenten van het totale aanbod online. Zo liet UberEATS Australië onlangs weten dat ongeveer 1000 van alle 25.000 bezorgmerken in Ubers app alleen virtueel bestaan.

Uber Eats opent de virtuele restaurants sinds anderhalf jaar. Het techbedrijf zou hiermee wel eens de wereldwijde restaurantwereld op termijn totaal op zijn kop kunnen zetten.

Uber ging op grote schaal de samenwerking aan met bestaande restaurantketens. Op basis van Ubers data over lokale consumentenbehoeftes, worden in de keukens van bestaande restaurants gerechten speciaal voor de bezorg-app ontwikkeld.

Apart logo en merk | Vervolgens krijgen deze gerechten in de app een eigen plek met een eigen logo. Zo ontstaan vanuit bestaande restaurantkeukens nieuwe merken; de gerechten van deze merken zijn alleen verkrijgbaar in het digitale domein. Feitelijk ontwikkelen restaurants zich op deze manier tot productiekeukens voor de bezorgmarkt.

Cafe Coffee Days | De techcompany annex maaltijdbezorger startte vorig jaar al met honderden virtuele restaurants in Engeland. In 2018 was de Indiase koffiebarketen Cafe Coffee Day (1700 vestigingen) de eerste grote formule die zijn keuken openstelde voor het scheppen van nieuwe bezorgmerken voor de Uber-app.

Brooklyn Burger Factory | Wat dit betekenen kan, werd op kleinere schaal voor het eerst zichtbaar in de VS. Daar kun je burgers bestellen bij Brooklyn Burger Factory. Echter: Brooklyn Burger Factory bestaat alleen op de app van UberEATS. De 75 burgers die dagelijks worden besteld, worden gemaakt in een kleine restaurantkeuken in Brooklyn.

Dit gebeurde nadat uit data van Uber bleek, dat in het verzorgingsgebied behoefte was aan burgerbezorging. In reactie op het succes van de Uber-burgers uit zíjn keuken, veranderde de eigenaar trouwens wel inmiddels zijn totale werkelijke restaurantconcept.

Foto: UberEATS

  • Scroll naar top