Nieuw vleesloos menu McDonald’s

mcdonalds veggie

ubelski: januari 2020

McDonald’s introduceert in verschillende Europese landen begin 2020 zijn vegetarische Veggie Dippers als standaardmenu met friet en frisdrank.

De Veggie Dippers bevatten rijst, rode peper, rijst, pesto van zongedroogde tomaten en spliterwten. De snack is omhuld met een krokant jasje van paneermeel. Om het menu compleet vleesloos te maken, worden de Veggie Dippers gescheiden van de vleesproducten van McDonald’s bereid.

80 procent meer vega | Net als bij veel andere QSR-merken, groeit de animo voor vegetarische en veganistische opties snel bij McDonald’s zienderogen. Zo rapporteerde McDonald’s de afgelopen 12 maanden in het Verenigd Koninkrijk een toename van 80 procent aan bestellingen van vegetarische producten.

McFalafel en Big Vegan | Eerder introduceerde McDonald’s in enkele landen al de Big Vegan TS burgersandwich, terwijl McDonald’s in Zweden McFalafel als optie aanbiedt bij Happy Meals. In Nederland introduceerde McDonald’s in oktober [tijdelijk] Veggie Nuggets, nadat eerder al Veggie Homestyle Crispy Chicken en Veggie McChicken hun debuut maakten. In België heeft McDo naast Veggie Nuggets al enige tijd de McVeggie en Veggie Deluxe.      

Foto: Veggie Nuggets, McDonald’s

 

  • Scroll naar top