Weekcijfers van restaurants in de VS

mcdonalds corporation

ubelski: mei 2020

Het aantal klanttransacties in Amerikaanse restaurants lag de afgelopen zes weken 32 tot 43 procent lager dan vorig jaar. Het verschil tussen de segmenten is groot. Zo hadden full service restaurants 70 tot 80 procent minder te doen. Bij quick service-merken lag de daling van het aantal bestellingen tussen de 30 en 40 procent.

Dit blijkt uit wekelijks onderzoek van bureau NPD Group. NPD monitort nauwgezet het aantal keren dat consumenten iets bestellen bij vestigingen van zeventig restaurantketens. Het gaat hierbij om quick service en fast casual restaurants, het middensegment en casual dining.

Quick service | Dat quick service aanmerkelijk meer klanten over de vloer krijgt dan andere restaurantsegmenten, ligt voor de hand. Afgezien van hun drive-through service, hebben de QSR’s in de VS een sterke positie op de deliverymarkt.

Heropening | In de VS is de verwachting dat de komende twee weken ongeveer 300 duizend restaurants hun deuren zullen heropenen voor consumptie te plekke. De afgelopen zes weken zag de ontwikkeling van het aantal bestellingen er volgens NPD Group als volgt uit.

USA: transacties in restaurants vergeleken met zelfde weken 2019

16-22 maart 2020 36% lager
23-29 maart 2020 42% lager
30 maart – 5 april 2020 41% lager
6-12 april 2020 43% lager
13-19 april 2020 36% lager
20-26 april 2020 32% lager

Bron: NPD Group Crest Performance Alert 2020.

Nederland | De Amerikaanse consumenten en restaurantmarkt zijn wezenlijk anders dan de Nederlandse; de navolgende cijfers zijn dus met het nodige voorbehoud. Betrek je echter NPD’s cijfers voor QSR’s op McDonald’s, Burger King en KFC in ons land, dan kom je uit op een omzetdaling van circa 57 miljoen euro ten opzichte van 2019. Voor de rest van de reguliere Nederlandse restaurants zou de derving in zes weken ongeveer 420 miljoen euro bedragen.

Foto: McDonald’s Corporation

  • Scroll naar top