Overname Habit: Yum! in burgers

Yum foto Habbit Burger Grill 2019

ubelski: maart 2020

Opmerkelijk internationaal fastfoodnieuws. ’s Werelds grootste restaurantconcern Yum! Brands kocht een hamburgerformule. Yum! lijfde Habit Burger Grill in, een concept met bijna 300 vestigingen in de VS en China.

Yum! heeft wereldwijd 49 duizend outlets van Pizza Hut, KFC en Taco Bell. Naast pizza, kip en Mexicaanse gerechten zijn burgers en friet een aanvulling die, gezien de enorme wereldwijde markt, zeer voor de hand ligt.

Charburgers |Habits specialiteit zijn de zogenaamde charburgers ofwel “charbroiled burgers”. Dat wil zeggen dat tijdens het bakken op vuur, zwarte strepen op de burgers ontstaan door het hete rooster. Habit Burger opende in 1969 in Californië zijn eerste vestiging.

Expansie buiten VS | De overname door Yum! biedt Habit de mogelijkheid te expanderen en de sprong naar nieuwe landen te maken. Yum! is immers al present in 145 landen met zijn merken. In Nederland is KFC met 66 vestigingen het grootste Yum!-merk.

Taco Bell en Pizza Hut | Taco Bell opende drie jaar geleden in Eindhoven en is daarnaast present in Breda en Tilburg. Pizza Hut leed in ons land lang een kwakkelend bestaan; de laatste jaren wordt met wisselend succes gepoogd het merk nieuw leven in te blazen, primair als deliveryformule.

Foto: Habbit Burger Grill

  • Scroll naar top