Search
Search

Uroloog

Honderdelfje, column van 111 woorden.

“Wil je meekijken op het scherm?” vraagt de uroloog. Op mijn ietwat benepen uitgesproken afwijzing, vervolgt hij: “Nou, hij ziet er goed uit. Mooi doorbloed.” Voorzichtig trekt de uroloog de slang met ingebouwde camera terug door de urinebuis. Mij schiet het verhaal te binnen waaraan ik werk voor een lokaal kookboek. Het verhaal gaat over de traditionele varkensslacht. In november, vroeger, toen veel families op het platteland een varkenskot bij huis hadden. Alle onderdelen van het slachtvarken werden verwerkt. Tot de blaas toe. Die werd opgeblazen en gedroogd. Daarna konden kinderen ermee voetballen. Ik voel een kramp. De uroloog doet zijn latex handschoentjes uit. Er is niets mis, zegt hij.

Nog een honderdelfje: Voederplekken

Foto maakte ik op een erfgoeddag van Boerengoed in Winterswijk.