Recht in Hart

Eigenlijk gebeurde en gebeurt het best vaak. Nederlandse artiesten die Franse of Italiaanse liedjes zo naar hun hand zetten, dat het klinkt alsof het helemaal van hen zelf is. Enfin. De Rotterdamse zanger en entertainer Peter Dons vroeg mij een hertaling te maken van een Franse song.

Dat deed ik dus, voor Dons’ album-cd Wat Waren We Groen Toen. Het bleef niet bij dit ene liedje. Peter Dons leverde mij een paar liedjes aan die zijn vertolkt door de Frans-Nederlandse chansonnier Dave. Wilde ik er een Nederlandstalige tekst op maken?

Tant Qu’il Y Aura is één van deze Dave-liedjes. De originele tekst is van Patrick Loiseau, de muziek van Guy Mattéoni. Ik stoeide met de zangmelodie en probeerde de frasering in het Nederlands hierop aan te passen. Het resultaat is Recht In Mijn Hart, waarvan hier een kort fragment.

Nog een liedje: Ringweg

Foto: Peterdons.nl