Sterk genoeg?

Een soort van strijdlied. Met zinsneden als de volgende. “Ben je sterk genoeg? Om te schreeuwen als de rest verstomt…” Sterk Genoeg is dan ook de titel van deze stevige rocksong van Blauw Bloed, het duo dat ik vormde met compaan Hans Steenbergen in de tijd dat we beiden hoofdredacteur waren bij vakbladen van Reed Business Information.

Nee, wij bespeelden niet alle muziekinstrumenten op de cd-single zelf. In de studio kregen we assistentie van andere muzikanten. Zo bestond de ritmesectie uit begenadigd jazzdrummer Wim Holthaus en de Deventer basgitarist Arco Bommer. Mooie naam trouwens voor iemand die de drumstokken hanteert (holt, hout) en iemand die bas speelt (basbommer).

Sterk Genoeg verscheen als een soort van single op een extended play cd met in totaal vier liedjes. Daarop stonden ook mijn lied Een Goed Gevoel en twee liedjes van Steenbergen: Ik Ben Verliefd en Geef Me Nog Eén Keer. Sterk Genoeg is het eerste nummer op de cd.

Grappig is dat het lied tien jaar nadat we hem voor het eerst uitbrachten een tweede leven kreeg. Hij fungeerde namelijk als campagnesong van de PvdA Winterswijk in de aanloop naar de raadsverkiezingen. De campagnesingle, gestoken in een rood hoesje, werd royaal uitgedeeld. De video geeft een beeld van het jachtige stadse bestaan, waarvoor je sterk genoeg moet zijn om het aan te kunnen. De cd’s van Blauw Bloed zijn verkrijgbaar in de ubelski webshop: klik op koop.

Nog een liedje: Kil In Mijn Hart

Foto: Jan Willem Schouten