Snack ABC

Ubel Zuidervelds Nationaal Snack Handboek is het ABC voor de ware smulpaap. Op alfabetische volgorde zijn honderden snacks en termen uit onze vaderlandse frituurfolklore voor het eerst bijeen gebracht. Van A tot en met Z, van Aardappel tot Zuurvlees.

Bescheiden van opzet, is het Nationaal Snack Handboek een naslagwerk, dat ervoor zorgt dat jij jezelf in één klap kunt ontpoppen tot een deskundige aan de borreltafel. Uit Zuidervelds frituur-ABC wordt dankbaar geput door derden. Zo gebruikte de bekende televisiechef Danny Jansen het Nationaal Snack Handboek bijvoorbeeld bij de samenstelling van zijn kookboek Vet Lekker.

Snelle Hap | Ubel Zuiderveld was/is hoofdredacteur van vakbladen als Snackkoerier en Frituurwereld. Omdat er weinig was gepubliceerd over onze vaderlandse frituurcultuur, schreef hij hierover eerder boeken als Snelle Hap, Snacks & IJs en Febo, een fenomeen. Over friet, frituur en populaire snacks schreef hij vele honderden artikelen. Eatertainer Pierre Wind omschreef Zuiderveld in het boek 55 kroketten als “de wandelende snackencyclopedie”.