Search
Search

Blauw Bloed

De album-cd Over de Tijd van Blauw Bloed werd door songwriters Ubel Zuiderveld en Hans Steenbergen met sessiemuzikanten opgenomen. Het album bevat 13 Nederlandstalige liedjes met titels als Mannenmoed, Alleen de Maan, Net als Ik, Diep in mijn Ziel en Kei van een Kerel.

Titelnummer | De Rotterdamse volkszanger Peter Dons coverde nadien enkele songs van het album, onder meer Kil in mijn Hart en het titelnummer Over de Tijd. De eerste zinnen van het titelnummer: “Over de tijd dat ik achttien was. Over de tijd van liggen in het gras. Over de tijd dat jij achttien was. Over de tijd dat jij achterop zat.” Refrein: “Maar ach, het leven is als rijden in de mist. Want hoe zou het zijn, hoe zou het zijn. Als je alles van tevoren wist.”

Sterk Genoeg | Wie de album-cd van Blauw Bloed bestelt, krijgt de single-cd Sterk Genoeg erbij als extraatje. Sterk Genoeg is een maxisingle met vier nieuwe liedjes van Blauw Bloed: Geef me nog één keer, Een goed gevoel, Ik ben verliefd en de titelsong. Sterk Genoeg verscheen in 2010 tevens tevens als campagnelied van de PvdA Winterswijk. Zuiderveld en Steenbergen schreven ook de carnavals-schlager Patatje Met. Het liedje werd net geen hit en bleef steken in de tipparade.