Leven lacht

Het Leven Lacht Me Toe. Deze lied tekst schreef ik op verzoek van de Rotterdamse zanger Peter Dons. Voor zijn ruim tien jaar geleden verschenen album-cd Wat Waren We Groen Toen.

Ik kende Peter Dons helemaal niet. Onverwacht belde hij op een goede dag. Hij had Nederlandstalige liedjesteksten nodig; nou had hij via-via gehoord dat ik die schreef. Het klopte. Hoewel ik er zelden meer aan toe kom, ben ik het op gezette tijden en tussen de bedrijven door blijven doen sinds ik er een jaartje of veertig geleden mee begon.

Dons wilde graag een Nederlandse tekst op een melodie van een liedje van Dave dat hij lekker vond klinken. Dave, je weet wel, de Amsterdams-Parijse chansonier, in Nederland vooral bekend van zijn hit Dansez Maintenant uit 1976 of daaromtrent. Een chanson op de dansbare melodie van Glenn Millers Moonlight Serenade.

Enfin. Het Dave-liedje waarmee Peter Dons aankwam, was niet Dansez Maintenant, maar Pour Que Tu Me Comprennes; het stamt wel uit dezelfde tijd, Dave’s gloriejaren in Frankrijk en ons land. De oorspronkelijke tekst werd geschreven door Patrick Loiseau, de vriend van Dave, de muziek is van Guy Matteóni.

Het refrein zingt lekker mee, al zeg ik het zelf: “Ik schreeuw het van alle daken. Ik ga het helemaal maken. Wat ik ook doe | het leven lacht me toe. Ik ga het helemaal maken. Ik schreeuw het van alle daken. Wat ik ook doe | het leven lacht me toe.” Hitpotentie?

Nog een hertaald liedje: Mei

Foto: Dave