Doe het zelf

Het had de derde single moeten worden. Een vinyl 45 toeren plaatje met een groot gat in het midden, zoals dat toen nog was. Maar die derde single, het kwam er gewoon nooit van.

Met een drumcomputer en een toetsenist namen we, ik en kameraad Gert den Toom, onder de bandnaam Otto’s Lotgenoot dit liedje op bij MP Studio in Blijham. Daar zijn ook de eerste twee singles Zweten en Stil Spel voor de betrekkelijke eeuwigheid ooit vastgelegd.

Doe Het Zelf is een soort van protestsong met een sound die heel erg eighties klinkt. De goede verstaanders, mensen die met gespitste oren naar teksten luisteren, zullen heel goed begrijpen wat, in dit geval, mannen maar zelf moeten oplossen als vrouwen aangeven dat ze niet willen. Nee, de kerels hoeven er niet eerst voor naar de doe-het-zelf-zaak of een bouwmarkt, maar handen uit de mouwen steken is wel geboden.

Bepalend voor het geluid van muziek is natuurlijk de toetsenist. Hij schudt ook zo maar even achteloos de saxofoonsolo uit zijn keyboard. Nou is het punt een beetje, ik weet niet meer hoe de toetsenist heet. Studiobaas Jetze Molema nam hem in de arm. In elk geval musiceerde hij met jaloersmakend gemak. In mijn herinnering heette hij Harm Pal en speelde hij (wel eens) in de begeleidingsband van good old Lee Towers. Nee, zelfs een uitgebreide googlesessie leverde geen bevredigende opfrisbeurt van de herinnering op.

Nog een liedje: Patatje mèt

Foto: met rommelrockbandje The Nose lang geleden, foto gemaakt door vriend Johan.